od1.pngAls Stichting Lutoban hebben wij een bijdrage geleverd aan barangay Dansulan op het eiland Negros dat zwaar getroffen is door Tyfoon Odette.

Langzaam begint nu het gewone leven weer op gang te komen. We krijgen berichten dat steeds weer meer plaatsen elektriciteit en water krijgen.

In eerste instantie wilden we hulp verlenen om water naar Dansulan te brengen. Maar na overleg met Jigger Villacorte, een plaatselijke Vlogger en hulpverlener was er meer behoefte aan voedselpakketten. Dansulan ligt in de bergen en mensen kunnen daar gebruik maken van bronwater.

De actie is schitterend gecoördineerd door Jigger Villacorte en een groot aantal vrijwilligers. Iedereen in Dansulan had vooraf een voedselcoupon gekregen. De voedsel pakketten zijn gisteren in Dansulan uitgereikt. Op het filmpje zie je mensen lachen en dat is nu net wat Filipijnen nodig hebben. En onder de mensen in Dansulan is het gevoel dat ze samenwerkend weer verder moeten. En dat gaat deze mensen ook zeker lukken met de helpende handjes die ze elkaar toesteken.

Het is een zware Tyfoon geweest met veel schade en miljoenen slachtoffers.

Wij willen meer helpen en kunnen daarvoor uw bijdrage goed gebruiken. Deze kunt u storten op rekeningnummer NLRABO0132996243 t.n.v. Stichting Lutoban, onder vermelding van Tyfoon Odette. Lutoban is een ANBI stichting waardoor giften onder voorwaarden aftrekbaar zijn van de belasting.

We hebben een kleine bijdrage geleverd maar zoals het motto van onze stichting is “het is geen druppel op de gloeiende plaat, maar een druppel op de juiste plaats”!!

Hier een film in het Filipijns over het uitdelen van de voedselpakketten